“SANAYİ, TİCARETİ, TURİZM ŞEHRİ İÇİN UÇAK SEFER SAYILARI YETERSİZ, BİLETLER ÇOK PAHALI. VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLUYOR!”


Kaplan, “Şeçim bölgem Gaziantep; sanayi, ticaret, turizm anlamında oldukça fazla ziyaretçi alan bir şehrimiz. Özellikle yaz aylarında uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyatlarının pahalılığından birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Bölgemize günübirlik ve haftalık gelen ziyaretçi sayısı çok fazladır. Ancak, seferlerin yetersizliği ve pahalı bilet fiyatlarından vatandaşlarımız ciddi sorunlar yaşamaktadır. Adana, Maraş gibi yakın illerden uçmak zorunda kalan vatandaşlarımız, hem zaman hem de maddi anlamda sıkıntı yaşamaktadır. Ankara’dan Adana’ya giden bir vatandaşın uçak bilet fiyatı farklı, Ankara’dan Gaziantep’e gelen bir vatandaşın uçak bilet fiyatı farklı. Fiyatlar Gaziantep’te genel olarak daha yüksek.  Özellikle Türk Hava Yollarının iç hat uçuşlarındaki yüksek bilet fiyatları vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bilet fiyatları 800 liralara kadar çıkıyor. Konu ile ilgili soru önergesi vermiştim. Bakanlığınızdan gelen cevapta uçak biletlerinde 2019 yılı itibariyle 450 TL’lik bir tavan fiyatı olacağı söylenmektedir. Umarız bu tavan fiyatı uygulaması önümüzdeki yıl da geçerli olur. Aynı zamanda azalan sefer sayısı da vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğu konulardan biri. Hava yollarının belirlediği fahiş fiyatlar vatandaşlarımızı kara yoluna mecbur bırakıyor. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali gibi etkinliklerin olduğu zamanlarda özellikle bölgemize gelecek vatandaşlarımız uçak bileti bulamadığından, seferlerin yetersizliğinden yakınıyor. Güneydoğu Bölgesi’nin en büyük ve en işlek şehirlerinden biri olan bölgem için uçak seferleri arttırılması gerekmektedir” diyerek Bakan’a çağrıda bulundu.
“NURDAĞI ÖLÜM YOLUNU VE KARKAMIŞ-OĞUZELİ YOLLARINI ARTIK YAPIN!”
Kaplan, konuşmasının devamında Nurdağı ölüm yoluna tekrar dikkat çekerek: “Sayın Bakan, Gaziantep’in “ölüm yolu” olarak bilinen Nurdağı D-400 Karayolunu arası bir gidiş bir geliş olmak üzere iki şerit olan yol, ölüm yolu olmaya devam ediyor. Yıllardır kronikleşmiş, kısırlaşmış bir yol yapım çalışması var deniliyor ama görülen bir çalışma yok. Halk artık bu yola bir çözüm istiyor. Bu yolun biran önce yapılması için Sayın Bakanımızdan özellikle rica ediyorum” diye ifade etti. Kaplan,  Karkamış – Oğuzeli ilçeleri arasındaki yolun dar ve asfaltlamanın sağlıksız olması, bölge halkı için büyük problem arz ettiğini de kaydederken: “Hava şartları daha da kötüleşmeden, vatandaşlarımızın sağlıklı ulaşım sağlayabilmeleri için, bahsi geçen yolların ivedilikle düzeltilmesi ve genişletilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

“KARKAMIŞ’A ARAÇ MUAYENE İSTASYONU KURULMALI!”
Karkamış’ta “araç muayene istasyonunun” olmadığını ve vatandaşların mağduriyetlerine de dikkat çeken Kaplan, Bakan Turhan’a bu konuda hassasiyet göstermesi için çağrıda bulundu. Kaplan, “Araç muayenesi için Karkamış’ta yaşayan hemşerilerimiz Karkamış’a en yakın ilçemiz Nizip’e gitmek zorunda kalıyor. Nizip’te bulunan araç muayene istasyonu da Nizip’ten 15 km uzaklıkta. Yani Karkamışlı hemşerilerimiz araç muayenesi için yaklaşık 50 km uzaklıkta olan bu istasyonu kullanmak zorunda kalıyor. Bu istasyon hem çok yoğun oluyor, hem de Karkamışlı hemşerilerim için uzak kalıyor. Karkamış 36 köy ve 4 mahalleden oluşan büyük bir ilçemiz. Karkamış’a da bir araç muayene istasyonu yapılması, bölge halkı adına olumlu olacaktır” dedi.