SEPTİOĞLU'NDAN AFRİKA AÇILIMI
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle Kanada Laurentian Üniversitesi’nden Fırat Üniversitesi’ne bir yıllığına doktora eğitimini devam ettirmek için gelen Nijerya kökenli Kanadalı doktorant gazeteci Simeon Oluwatoba, halen Doç. Dr. Osman Vedüd Eşidir’in danışmanlığında Fırat Üniversitesi Gazetecilik programında eğitimini sürdürüyor. Aynı zamanda sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken ve Fırat Üniversitesi öğrencilerinin yakından takip ettiği gazeteci Oluwatoba, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkan adayı olan Faruk Septioğlu ile görüştü.
‘Biz Laf Üreten Bir Kişilik Değiliz’
Kanadalı gazeteci Simeon Oluwatoba’nın sorularını yanıtlayan Faruk Septioğlu; hayata gözlerini siyasette açmış bir ailenin ferdi olduğunu hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:
“Çalışmalarımız, ömrümüz siyasetle geçti. Eskiden gördüğümüz şeyler şimdi değişti. Bunların hepsinin farkındayız. İki dönem milletvekilliği yaptım. Günümüzde artık gizli kalan bir şey yok; medya var, konuşulanlar var. Bütün her şey görüntülü, açık ve aleni yapılan şeyler. Ama biz Elazığ’ımızın genelini toplayarak, ortak akılla kararlar vereceğiz. Şahsımızın kararlarından öte daha önceden de 1994 dediğimiz temiz siyaset, temiz yöneticilik gibi kavramlara mutlaka Elazığ’ımızda bu ihtiyaç hasıl olduğundan dolayı biz buraya geldik ve bunları sağlayacağız, hayata geçireceğiz. Lafta kalmayacak, icraatımızla göstereceğiz. Biz laf üreten biz kişilik değiliz. Allah’ın izniyle iş üretiriz biz.
‘Yapılan Yanlışları Düzelteceğiz’
Daha önce milletvekili olduğundan dolayı ekonomik krizin geleceğini gördüğüne de değinen Septioğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim zamanımız ülke için bolluk ve genişlikti. O refah döneminin bolluğu içindeydi. Yapılan yanlışları gördüğümüz için biz siyasetten kopmuştuk. Bugün Elazığ’ımızda bunları küçük ölçekli de olsa düzeltmenin gayretiyle geldik. İnşallah düzelteceğiz. Bazen alttan yukarı doğru gider derler, bazen yukarıdan aşağıya. İnşallah bu sefer alttan yukarı doğru bir kıvılcım atıp Türkiye’nin düzelmesi temennisiyle hareket ediyoruz. Bugün ülkemize baktığımız zaman o yanlışlıkların birikimi bütün çiftçiye, hayvancılıkla uğraşan kesime, çalışan işçi-memur ve emekli kesimine, sanayicimize etki ediyor, o birikimin sıçramadığı dal kalmadı. Demek ki yanlışlıklar var, bunların hepsinin düzeltilmesi gerekiyor. Bu bapta biz zaten yola çıktık. İnşallah gerekli düzeltmelere burada başlayıp Türkiye’mizde de gerçekleştirme çabası içerisindeyiz.”