Mimari ödüllü bina tarih olacak

 ‘Depreme dayanıksız’ gerekçesi ile yıkılması planlanan Gaziantep Hükümet Konağının bulunduğu alan Milet Bahçesi'ne dahil edilecek. Yeni Valilik binası ise Fevzi Çakmak Bulvarı’nda bulunan kamu kurumlarının yerine yapılacak. Ancak binanın ne zaman yıkılacağı, yeni hükümet konağının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. 25 yıldır kullanılan Gaziantep Valiliği bir süre önce milyonlarca lira harcanarak tadilat görmüştü.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI İNCELEME YAPMAK İSTİYOR

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk de 25 yıl önce yapılan Valilik binasının yıkılması için geçerli ve sağlam gerekçelerin olması gerektiğini söyledi.
Çeliktürk şöyle konuştu. 1996 yılında hizmete giren binanın ekonomik ömrünü tamamlamadığı tüm kesimler tarafından bilinmektedir.”dedi.
“Ortada bir rapor olduğu ileri sürülmektedir” şeklinde devam eden Çeliktürk, şunları söyledi;
“TDBY 2018 deprem yönetmeliğine göre yapılacak performans analizlerinin Mevcut yapılarda kurtarmayacağı bilinmektedir ama Yapılacak deprem güçlendirme proje maliyetlerinin binanın değerinin 40 ından fazla olması durumunda binanın yıkılması düşünülebilir.
Bunun dışında alınacak yıkım kararı kaynak israfı olarak görmekteyiz. Valilik binasının yapılmış Performans Analizi (kurtarmıyorsa) Güçlendirme projeleri ve maliyet analizleri var ise teknik olarak inceleyip kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.”

  CHANGE.ORG’DA İMZA KAMPANYASI
Valilik binasının yıkılmak istenmesine karşı çıkanlar sanal imza kampanyası sitesi olan change.org’da bir imza kampanyası başlattı. Yapılan açıklamada binayı yıkmak yerine öğrenci yurduna çevrilmesi isteniyor. Bu sanal kampanya 1 yıl içinde sadece 18 imza toplayabildi.
Change.org’da yapılan açıklama şöyle; “1996 yılında yapılan Gaziantep Valiliği yıkılmak istenmektedir. Gaziantep’te 53.000’i Gaziantep Üniversitesinde olmak üzere yaklaşık 64.000 üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Öğrencilerin eğitimlerinin yanında barınma ihtiyaçlarının da sağlıklı bir şekilde karşılanması gerekmektedir. Devlete ait yurtlar yeterli sayıda olmadığı için maddi gücünü zorlayan öğrenciler kendi imkanları ile “çoğunlukla farklı boyutlarda kullanılan” stüdyo dairelerde kalmakta her türlü insanla muhatab olmakta veya Fettullahçı terör örgütü (FETÖ) benzeri yapılanmaların açtığı yurtlarda kalarak onların boyunduruğu altına girmek zorunda kalmaktadırlar. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin Bu tür olumsuz sartlar altında barınmamaları, zararlı faaliyetleri olan zihniyetlerin kucağına itilmemeleri için devlet denetimde yurtların açılması gerekmektedir.
Bu sebeple, yıkılması düşünülen Gaziantep Valiliğinin yıkılmasının önlenmesi ve öğrenci yurdu seklinde düzenlemenin yapılması halinde gençlerimiz ailelerinin bütçesini sarsmadan barınacak aynı zamanda öğrencilerin kontrolü ve güvenliğinin sağlanması kolaylaşacaktır”