Vali Gül’ün Şahin Bey’in Şehit Edilişinin 99. Yıl Dönümü Mesajı

Antep Savunması’nda üstün yararlılıklar göstermesi nedeniyle Şahinbey ilçesine adı verilen kocaman yürekli fedaileriyle ölüme koşan Şahin Bey; adına türküler yazılan, ağıtlar yakılan bir kahramandı.

Şahin Bey ve fedaileri 3 Şubat`ta ve 18 Şubat 1920`de tam donanımlı Fransız birliklerini perişan etmişlerdi. Şahin Bey, zaferin ardından düşman kumandanına gönderdiği mektupta şöyle demektedir: "Kirli ayaklarınızın bastığı şu toprakların her zerresinde şüheda kanı karışıktır... Din için, namus için, hürriyet için ölüme atılmak bize Ağustos ayı sıcağında, soğuk su içmekten daha tatlı gelir. Bir gün evvel topraklarımızdan savuşup gidiniz. Yoksa kıyarız canınıza." Bu sözleriyle düşmana meydan okumuş ancak bir avuç yiğit karşısında hüsrana uğrayan Fransızlar, Antep’e girmeyi bir prestij meselesi yapmış ve çok güçlü bir orduyla saldırarak Şahin Bey’i şehit etmişlerdir.

Şahin Bey, istiklal meşalesini tutuşturmuş ve ardından binlerce Şahinler de o meşalenin asla sönmemesi için çalışmış, savaşmış ve bu uğurda 6317 şehit vermiştir. Bizler atalarımızdan aldığımız bu manevi güçle bugün olduğu gibi bundan sonra da her alanda daha çok çalışmalı ve bu meşaleyi sonsuza dek canlı tutmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler ile “Düşman  benim cesedimi çiğnemeden Antep’e giremez” diyen  Şahin  Bey’i, onun silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını vermekten kaçınmayan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.