Tüketiciler indirim bekliyor

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, dolarda yaşanan büyük düşüş sonrası tüketicilerin de aynı oranda indirim beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından 18 bandını aşan doların biranda 12 seviyelerine inmesi tüketicileri de indirim beklentisine yöneltti. Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, ‘Dolar yükselirken hızla artış yapılıyordu. Şu anda dolarda büyük düşüş oldu. Aynı hızda indirim bekliyoruz. Akaryakıttan gıdaya biran önce indirim yapılmalı. Yapılan zamlar dolara bağlanıyordu. Dolar düştü ise dolara  bağlı artan her şeyde indirim olmalı. Tüketiciler olarak bu indirimleri bekliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Bülent Yılmaz, doların düşmesine rağmen fahiş fiyat uygulamasına devam edenlerin de şikayet edilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, ‘Alo 175 tüketici hattına bildirin. Her kim fahiş fiyat uyguluyorsa şikayet edin. Ayrıca doların düşmesi değil güven ortamının sağlanması lazım. Vatandaş, geleceği görmek istiyor. Güven istiyor. Belirsizlik istemiyor. Belirsizlik daha büyük bir tehlike. Vatandaş, ekmeğin 3 ay sonra fiyatının ne olacağını kestiremiyor. Yere sağlam basan ekonomi politikaları ile bu belirsizlik ortadan kaldırılmazsa dolar yeniden artmaya devam eder’ ifadelerini kullandı.