SUBOĞAZ KÖYÜ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Suboğaz Köyü sakinleri ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri köyün taziye evinde bir araya gelerek yapılacak olan arıtma tesisi genişlemesi için köyden 600 dönüm arazinin kamulaştırılması konusunu hakkında görüşlerini belirttiler. Yetkililer ise görüşmeyi tutanak haline getirerek ileteceklerini belirttiler.
KÖYDE KULLANACAĞIMIZ ARAZİMİZ KALMADI
Subogaz Köyü sakinlerinin ortak görüşleri şöyle: Bir tarafımıza orman yapıldı. Diğer tarafımızda ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi köydeki bazı bölgeleri imara ve şehir mezarlığı yapmak için çalışma yapıyor. Şimdi ise arıtma tesisi yapmak için 600 dönüm arazimizin bu tesise gideceğini öğrendik. Bizler arazilerimiz elimizden alınırsa geçimimizi nasıl sağlayacağız. Siz değerli devlet büyüklerimizden alınan bu kararlardan geri dönülmesini istiyoruz. Alınan bu karardan vazgeçilmez ise köyümüzün tamamı çok mağdur olacak dediler.
MUHTAR BOZKAYA, ALINAN KARARLA KÖYÜMÜZ ÇOK MAĞDUR OLACAK
Suboğaz Köyü Muhtarı Mustafa Bozkaya, daha önce köyümüzde kamulaştırma yapılarak arıtma tesisi yapılacağını belirten yetkililer alınan yerin yetersiz olduğunu söyleyerek 600 dönüm arazi daha kamulaştırma yapılacağını söylediler. Bizler köy halkı olarak buna karşıyız. Eğer bu kamulaştırma yapılırsa bizim kullanacağımız alan hiç kalmayacak. Bu karardan biran önce vazgeçilmesini arıtma için en uygun yerin organizenin arazisi olduğunu belirtti. Aksi takdirde hukuki yollardan haklarımızı arayacağız.