Son Karar Ankara’da!

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi Gaziantep’te heyecan dorukta. AK Parti Gaziantep’te 124, CHP’de 148, MHP’de 40, İYİ Parti’de ise 53 isim 28.Dönem Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulundu. Başvuruların tamamlanmasının ardından gözler milletvekili aday listelerinin nasıl şekilleneceği ve adayların nasıl belirleneceği konularına çevrildi.

AK PARTİ’DE ADAY ADAYLARI GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI!

AK Parti’de 22 Mart tarihinde tamamlanan aday adaylık başvurusunun ardından geçtiğimiz hafta Temayül Yoklaması gerçekleştirilmişti. Temayül Yoklamasının ardından ise 124 aday adayı Genel Merkeze çağrıldı. Genel Merkeze çağrılan aday adaylarına sorulan zor sorular ve detaylı araştırmalar, Mülakat Komisyonunun ince eleyip sık dokuduğunun göstergesi oldu.

Mülakat Komisyonunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, 3 Nisan'da çalışmalarına başlayacak. Nihai milletvekili aday listeleri 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek.

CHP’DE ÖN SEÇİM OLMAYACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep’te her seçim dönemi öncesi gündeme gelen ön seçim sesleri, bu seçim döneminde de partililer tarafından gündeme taşınmıştı. Genel Merkezden Gaziantep ile ilgili beklenen karar geldi. Genel Merkezden tarafından CHP Gaziantep İl Başkanlığına gönderilen yazıda, Merkez Yoklaması yapılacağı belirtildi. Merkez Yoklaması kararının ardından Gaziantep’te milletvekili listesinin nasıl belirleneceği konusu da netleşmiş oldu.

 

GAZİANTEP’TE TEMAYÜL YAPILMAYACAK!

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından bazı illerde milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde Temayül Yoklaması yapılması noktasında karar alınmıştı. Kararın ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. İYİ Parti Gaziantep’te Temayül Yoklamasının uygulanmayacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, deprem bölgesinde söz konusu kararın uygulanmayacağı kaydedildi. İYİ Parti Gaziantep’te Temayül Yoklaması yapılmaması adayların Genel Merkez Yoklaması ile belirleneceğinin de göstergesi oldu. Ayhan Duman

MHP’de ise milletvekili adayları her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de Genel Merkez tarafından belirlenecek.