Gaziler Günü Kutlu Olsun

Gazilerimiz Türk Milletinin Gönlünde Abideleşmiş, Her Zaman Saygı Ve Minnetle Anılmayı Hak Etmişlerdir. Şair, “Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır. Toprak, Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır,” Demiş. Bu Toprakların Nasıl Vatan Yapıldığı Bu Dizelerle Bize Anlatılmaktadır.

Anadolu TopraklaBu Toprakları Vatan Yapanların Şehit Ve Gazilerimiz Olduğunu İfade Eden Taşkın, Bu Nedenle Onlara Şükran Borçluyuz,rını Egemenlikleri Altına Almak İsteyen Emperyalizme Karşı Büyük Bir Direniş Gösteren Türk Milleti, “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” Düşüncesiyle Verdiği Mücadelenin Sonunda Büyük Bir Başarı Elde Ederek Varoluş Mücadelesini Kazanmıştır. Türk Milletine Esaret Zincirleri Vurmak İsteyenler Hüsrana Uğramış Ve Yüce Milletimizin İnancından Aldığı Kuvvetin Karşısında Tutunamamışlardır. Gazi Ruhu Her Türk Gencinin Gönlünde Ölümsüzleşen Bir Hayat Tarzı Olmuştur.

Gazilik Bir Unvan Değil, Bütün Unvanların Üstünde Altın Yaldızlı Bir Anlayış Ve Yaşam Biçimidir. Allah’ın Takdiri Dışında Herkes Gazilik Şerefine Erişemez. Gazilik Büyük Bir Onurdur. Tarih Sayfalarına Baktığımız Zaman, Osmanlı Devletinden Önce Ve Kuruluşundan Bugüne Kadar Gaziliğin Şan Ve Şerefle Anıldığını Ve Saygı Duyulduğunu Görürüz. Vatana Ve Millete Karşı Kötü Niyet Besleyenlere Karşı Mücadele Eden Şerefli Türk Evlatlarının Dökülen Her Damla Kanında “Gaza Ve Gazilik” Anlayışı Vardır. Bu Anlayış Her Şeyin Üstündedir. Gazilerimiz, Bizim Şerefimiz, Onurumuzdur.

Bu Çerçevede Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere, Çanakkale’de Ve Anadolu’nun Farklı Bölgelerinde Kurtuluş Mücadelesine Katılan, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz Hain Kalkışması Sırasında Ve Teröre Karşı Mücadele Ederken Gazilik Şerefiyle Onurlanmış Tüm Gazilerimizi Minnet Ve Şükranla Anıyor, Gaziler Günü’nü Kutluyorum.”