CHP, “Kirli kumpas”ı mercek altına aldı!

Belediye başkanı ve milletvekilinin de aralarında olduğu kirli ittifak tarafından hazırlanan kumpas sonucu tutuklanan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın dosyası CHP Genel Merkezi tarafından gündeme alındı. 
KILIÇDAROĞLU YAKINDAN İLGİLENDİ 
GGC Başkanı İbrahim Ay’ın eşi Meral Ay, amcası Ali Ay ve avukatları geçmiş dönem Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve Av. Deniz Atar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Ay Ailesi mensupları ve avukatlar, yaşanan süreç hakkında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ayrıntılı bilgi verdi. 
GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI GÖREVLENDİRDİ 
Ay Ailesi mensupları ve avukatları ile uzun bir görüşme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İbrahim Ay’ın tutuklanması ve sonrasındaki gelişmeleri dinledikten sonra, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’yı konunun araştırılması için görevlendirdi. Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkez yöneticileri, Türkiye’nin insan hakları, haksız tutuklamalar ve kumpas davalarındaki karnesinin kötü olduğunu, yargı bağımsızlığının ciddi anlamda tehlikede olduğunu ifade ettiler. 
AYRINTILI RAPOR HAZIRLAYACAK 
Görüşmenin hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca başkanlığında oluşturulan heyet, Gaziantep’e gelerek Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın tutuklanması ve sonrasındaki süreçle ilgili araştırma ve görüşmelerine başladı. Gülizar Biçer Karaca, görüşmelerini tamamladıktan sonra konu ile ilgili bir rapor hazırlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak. Kılıçdaroğlu’nun da İbrahim Ay’ın mağduriyetini Meclis gündemine taşıması bekleniyor. 
NELER OLMUŞTU?
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Mahmut Özkılıç’ı vurdurmaya azmettirmek suçlaması ile tutuklanmıştı. Ancak, Mahmut Özkılıç’ı yaralamaktan halen cezaevinde bulunan Selçuk Yiğit'in, babası Seydi Yiğit ile yaptığı görüşmelerdeki ses kayıtları, kirli ittifakı tüm çıplaklığı ile ortaya koymuş, İbrahim Ay’ı tutuklatmak amacıyla hazırlanan kumpası çökertmişti. 
Polis tarafından deşifre edilen ve tutanak altına alınan ses kayıtlarına göre, Mahmut Özkılıç'ın avukatı Hüseyin Tank, cezaevinde tutuklu olan Selçuk Yiğit'in ailesi ile irtibat kurarak, pazarlık yapıyor. Baba Seydi Yiğit, oğlunun tutuksuz yargılanma karşılığında her şeyi yapacağını söylüyor. Ardından Milletvekili Muhittin Taşdoğan devreye giriyor. Ses kayıtlarında, Taşdoğan'ın, 'Evraka Ankara da olumlu bakıyor. Cumaya bu iş bitecekmiş' dediği yer alıyor. Selçuk Yiğit, 'Madem o kadar güçlüsünüz, beni çıkarın, ne isterseniz yaparım' diyor. 
Selçuk Yiğit'e 3-5 ay içinde tahliye garantisi ve yüklü miktarda para sözü veriliyor. Ses kayıtlarına göre, Selçuk Yiğit’in babası oğluna söz verilen parayı aldığını belirtiyor ve “'Biraz daha koparmaya çalışıyorum. 300-500 falan daha” diye ekleme yapıyor. Ancak Selçuk Yiğit tahliye edilmeyince kirli ittifakın oyununa geldiğini anlayarak, İbrahim Ay’a kimlerin yönlendirmesi ve baskısı ile iftira attığını bir mektup yazarak tek tek anlatıyor. 
Duruşmada da aynı şekilde ifade veriyor. Selçuk Yiğit, duruşma sırasındaki ifadesinde Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da işin içinde olduğunu söylüyor. İbrahim Ay’ın tutuklanmasına yol açan delillerin tamamen çürütülmesine rağmen tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar çıkması hukuk çevrelerinde büyük şaşkınlık uyandırmıştı. 
 GGC Başkanı İbrahim Ay’a atılan iftiranın itiraf edilmesine rağmen tutukluluk halinin devam etmesi kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. CHP tarafından hazırlanacak olan raporun ardından, İbrahim Ay’ın tutuklanmasına yol açan süreçte yaşanan hukuksuzlukların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşınması bekleniyor.