Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve fahiş fiyat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde 9 farklı dalda ödülleri takdim edilen değerli temsilcilerimizi de tebrik ediyorum. Kimi muhalefet aktörlerinin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bu dönemde bu tören çok önemlidir. Cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok anlamlı buluyorum.

'İSTİHDAMDA 30 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKTIK'

İstihdamda 30 milyonun üzerine çıktık, sanayi üretimimizde ve ihracatımız her ay rekor kırıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıların iştahı artıyor. Her ay rekorlar kırıyoruz.

İHRACAT 240 MİLYAR DOLARI AŞTI

Bu yıl için daha büyük hedefler belirlemiştik. İhracatımız 240 milyar doları aştı. Nisan ayı itibarıyla yıl sonu hedefimiz olan 250 milyar dolara emin adımlarla ilerliyoruz.

Üretimini ülkemizde gerçekleştireceğimiz 919 yüksek teknoloji ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. Türkiye'yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz. 

ASGARİ ÜCRET VE FAHİŞ FİYAT ARTIŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İnsanımızın hayat standartını koruyacak adımlar atıyoruz. 85 milyonun fahiş fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmesini sağlıyoruz. Asgari ücretle ilgili adımlar attık işverenimize kolaylık sağladık. Devlet olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik."