Gençleşmek için her gün 1 bardak tüketin!

Aloe vera'yı güneş yanıklarını veya diğer cilt rahatsızlıklarını yatıştırmak için topikal bir merhem olarak biliyor olabilirsiniz, ancak aloe vera aynı zamanda içecek olarak da tercih ediliyor.

Aloe vera suyu güçlü ve çeşitli vitamin kaynağıdır. 

C vitamini A vitamini E vitamini Beta karoten Folik asit Kalsiyum Magnezyum  

Ev ilaçları konusunda araştırma yaptıysanız, aloe vera suyunun birçok yaygın sağlık rahatsızlığı için potansiyel bir doğal tedavi olarak ortaya çıktığını fark etmiş olabilirsiniz.

Aloe vera suyu antioksidan etkilerinden dolayı gençleştiren etkilerinin yanı sıra kabızlığı hafifletmek, mide ekşimesini yatıştırmak ve mesane ağrısını ve interstisyel sistitin aciliyetini yatıştırmak için doğal bir çözüm olarak tüketilir. 

ALOE VERA SUYU İÇMENİN FAYDALARI    Enflamasyonu Azaltabilir

Diyetisyen Sharon Puello , “Aloe vera, polifenolik bileşikler sayesinde genellikle anti-inflamatuar özellikleriyle dikkat çekiyor” diyor .

"Bu bileşikler, daha basit bir ifadeyle, antioksidanlar olarak adlandırdığımız şeydir. Barbaloin, aloe veradaki ana antioksidanlardan biridir."

Araştırmalar, barbaloinin bir anti-histamin, anti-inflamatuar, anti-viral ve hatta anti-kanser bileşiği olarak işlev görebileceğini gösteriyor.

ALOE VERA SUYUNUN YAŞLANMA KARŞITI ETKİLERİ    Tam bir gençlik kaynağıdır

Aloe vera suyu, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan zengin bir antioksidan kaynağıdır . Bu, vücudunuzdaki oksidatif stresi azaltır ve diyabet, kalp hastalığı ve hatta kanser gibi kronik durumların riskini azaltır. 

Aloe vera suyu aynı zamanda doğal kolajen üretimini artıran mükemmel bir C vitamini kaynağıdır.

ALOE VERA SUYU ZAYIFLATIR MI?   

Aloe vera suyunun en yaygın kullanımlarından biri kabızlığı gidermektir. Bağırsak hareketlerini dengeler ve doğru çalışmalarına destek olur.

Diyetisyen Andrew Akhaphong , "Aloe vera, ilaçlarda güçlü bir müshil olarak sıklıkla kullanılan doğal bir bileşik olan antrakinon içerir" diyor

Aloe vera suyunu yemekten önce tüketmek kilo vermeye yardımcı olur . Yemekten önce bir kaşık aloe vera almak sindirim sistemine yardımcı olur ve kilo kaybını destekler. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur ve bu da vücudun yağ yakmasını sağlar

MİDENİZİ YATIŞTIRIR, MİDE CEPHERİNİ GÜÇLENDİRİR   

Asit reflü olarak da bilinen mide ekşimesi, asidin mideyi terk etmesini ve yemek borusuna doğru ilerlemesini içeren ağrılı bir durumdur. 

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, aloe vera suyunun herhangi bir rahatsız edici yan etki olmaksızın mide ekşimesi semptomlarını azaltabileceğini göstermiştir.

ALOE VERA SUYU NASIL HAZIRLANIR?   

Aloe vera suyu büyük marketlerde ve internette bulunabilir. Genellikle daha az kalın hale getirmek için biraz su ile karıştırılmış şişelerde gelir. 

Aloe vera suyunu evde yapmak da mümkündür. 

Bir bitkiden bir aloe vera sapı alın ve kenarlardan sivri uçları kesin.

Ardından, yaprağın düz tarafındaki cildi dikkatlice dilimleyin ve içindeki jeli çıkarın.

Bu jel bitkinin yenilebilir kısmıdır.

Bitkinin dış kısmının tüm izlerini bitkiden çıkardığınızdan emin olun. 

Bu kısım acı, hoş olmayan bir tat katar.

Jelin tüm izlerini gidermeye yardımcı olması için akan su altında durulayabilirsiniz. 

Jeli aldıktan sonra blenderdan geçirebilirsiniz. 

Pürüzsüz olana kadar karıştırın, ardından istediğiniz kalınlığa ulaşana kadar su ekleyin. 

Sonuç, taze, temiz tadı olan bir içecektir.