MÜSİAD Başkanı Fedaioğlu '8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

 

MÜSİAD Gaziantep Başkanı Fatih Fedaioğlu şunları kaydetti: “Aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan kadınlarımız daima özverinin, sevginin kaynağı olmuş, tüm zorluklar karşısında fedakârlığını esirgememiş, siyasi, sosyal hayatın geliştirilmesinde ve ekonomik alanda önemli rol üstlenmiştir. “ dedi.

 

İslamiyette kadına büyük değer verildiğini hatırlatan Fedaioğlu, "Peygamber Efendimiz (S.A.V) veda hutbesinde, ’Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim” ifadesini kullanmıştır. Yine bir Hadisi Şerif’te ’Cennet Anaların ayakları altındadır’ buyurarak bundan tam 1500 yıl önce kadınlarımıza verilen değeri ortaya koymuştur. Bu söze mazhar olan kadınlarımızı her zaman korumalı, kollamalı ve haklarını gözetmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.