Muhasebeciler Odası Vib Başkanı Tekin’i Misafir Etti

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Halil Tekin, 30. Vergi Haftası kapsamında ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “ Vergi bilincinin oluşturulması ve tüm kesimlere benimsetilmesi amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası 'Vergi Haftası' olarak kutlanıyor. Devlet bütçesinin temelini vergi gelirleri oluşturuyor. Ekonomisinin büyüklüğü ile Gaziantep vergi gelirinde önemli bir yere sahip bulunuyor” dedi.

Vergi bilincinin toplumun tüm katmanlarına yayılması, özellikle çocuklarda ve genç nesillerde oluşturulması gerektiğini belirten Tekin, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele bilincinin oluşturulması amacıyla Muhasebeci, Mali Müşavir meslek mensuplarının da önemli katkıları olduğuna işaret etti.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay  ise konuşmasında verginin önemine vurgu yaparak, meslek mensupları olarak vergi bilincini arttırma noktasında ve devlet ile mükellef arasında önemli köprü görevi üstlendiklerini, kayıtdışı ile mücadelede her zaman destek olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 Özbay muhasebe mesleğinin artık defter tutma işlevini aşarak vergi mevzuatı alanında bir uzmanlık, danışmanlık mesleği haline geldiğini, Vergi İdaresinin de önemli bir yükünü taşıdıklarını ifade etti.