ENFLASYON FARKLARI MAAŞLA BİRLİKTE VERİLSİN

Enflasyon farkları her ay maaşla birlikte verilsin

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 Şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Şubat ayında tüketici enflasyonu 54,44’e yükselirken Şubat ayı enflasyonu da 4,81 oldu.

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamlarının dar ve sabit geliri kamu çalışanlarının yaşam standartlarının düştüğünü ve geçim sıkıntısı içinde olduklarını gösterdiğini ifade eden Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Ocak ayında da enflasyonun 11,10 olarak açıklandığını, Mart ayında ise enflasyonun daha da yükseleceğinin beklendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dar ve sabit gelirli kamu çalışanları enflasyonun altında eziliyor! Mal ve hizmet sektörlerindeki yüksek fiyat artışlarına yetişemeyen kamu çalışanları, özellikle elektrik ve doğalgazdaki fiyat artışı nedeniyle zor durumda. A’dan Z’ye her şeye yüksek oranlarda zam gelirken memura yapılan zam devede kulak oldu! Memurun aldığı zam çoktan eridi. Bu nedenle dar ve sabit gelirli kamu çalışanlarının gelirlerinde artış sağlanmalı. Sosyal anlamda refahın artırılarak insanca yaşayacak koşulların oluşturulması zorunludur. Bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Akaryakıta gelen zamlar ve kur hareketliliği dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirdi. Özellikle sağlık teşkilatlarında çalışanların morale ve motivasyona ihtiyacı var. Bu zor süreçte sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri ve giyim yardımı günün şartlarına göre yeniden düzenlenmeli, 3600 ek gösterge tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak ve memnun edecek şekilde çıkarılmalı ve özellikle az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacak şekilde adil bir vergilendirme sistemine geçilmelidir. Daha düşük maaş alan kamu çalışanları az vergi ödemelidir. Ayrıca enflasyon farkı her ay maaşla beraber verilmelidir. Geçim sıkıntısı içindeki kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için bu zorunludur. Ulaşım, elektrik ve doğalgaza ödenen para nedeniyle en zorunlu ve temel ihtiyaçlarına para ayıramaz hale gelen kamu çalışanlarının maaşlarında ek iyileştirme yapılmalıdır.”