Destek için imzalar atıldı

belediye ve kamu ihalelerinden haberdar olma imkanı sunulmasının yanı sıra kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden alım satım yapması konusunda gibi bir çok kolaylık sağlanacak.

Geleceğe iyi bakmak amacıyla ekonomiye güç katan kadın girişimcileri destekleyen Garanti BBVA, KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) öncülüğünde hayata geçen Ticaretin Kadınları Platformu için iş birliği yaparak kadın girişimcilere önemli bir alan açıyor. Türkiye’de kadın girişimcileri ve derneklerini tek çatı altında toplayan Ticaretin Kadınları Platformu’nun amacı ve sunduğu fırsatlar, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya’nın katıldığı toplantıda paylaşıldı.

ÖNEMLİ İMKANLAR SAĞLIYOR

Türkiye genelinde toplam 224 derneğin ve 1000’den fazla kadın girişimcinin kayıtlı olduğu Ticaretin Kadınları Platformu’nda, kadın girişimcilerin kendi aralarında ticaret yapmaları, kamu ve özel sektörün ürün ve hizmet alımlarını kadın girişimcilerden yapması için bilgi ve network’e tek kaynaktan, hızlı erişim imkânı sağlanıyor. Girişimcilere belediye ve kamu ihalelerinden haberdar olma imkanı sunulmasının yanı sıra kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden satın alım yapması teşvik ediliyor. Platformda, kadın girişimcilerin hem işlerini hem de pazarlarını geliştirmesine katkı sağlanıyor. Aynı zamanda kadın girişimciler için sunulan destekler hakkında bilgilerin verildiği platforma kayıt olan girişimcilerin faydalanabileceği eğitim imkânları, etkinlikler yanında rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerine de erişim sağlanabiliyor. Kadın girişimcilerin tek platformdan ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşmalarına olanak sağlayan Ticaretin Kadınları’nda şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerden istenilen ürün ve hizmetler tedarik edilebiliyor.

İNDİRİME GİDİLİYOR

Bu platformun bir kalkınma projesi olduğunu ifade eden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, “Kadınlar elindeki ürettiği ürünleri daha güçlü bir şekilde pazarlamak istiyor. Kadına bir portal açmak gerekiyordu. Bu portalda açıldı. Elindeki olan projesini pazarlayacağı yeni bir dönem başlıyor. Finansa ulaşmayı kolaylaştırırsak kadın güçleniyor. Her türlü desteği veriyoruz. Gaziantep Belediye Başkanı olarak ‘Kadın Kağıt’ uygulamasını açıyoruz. Kadının eğitime ulaşmasını ve üzerindeki yükü hafifletmemiz lazım. Uygulama yaptık bu uygulamaya kullanan kadınlara ücretsiz ulaşım desteği vereceğiz. Beraberinde girişimci kadınlara belediyeyle giderlerini yüzde 24 indirime gidiyoruz. Tarımdaki kadının elindeki ürünün kolay pazarlayacağı modele geçiyoruz. Gençlerde başardık 100 bin genç bu uygulamaya indirdi. İnşallah kadınlarda da başarırız. Kadınlarda ise bu 100 binin üç kadını hedefliyoruz. Belediyemizde şu anda imar daire başkanı kadın, fen işleri başkanı kadın, kültür daire başkanı kadın, çevre işleri başkanı kadın var. Dolayıysa daire başkanlıklarının yüzde 40’ında kadın var. Bizler örnek olmalıyız. Bu modeli biz uyguluyoruz. Tüm belediyelere de öneriyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu oluşum her kadın için bir fırsat”

EMEĞİN YANINDAYIZ

“Kadının olduğu her yerde bir farkındalık olduğuna inandıklarını belirten Şahin, “Bu nedenle kadının kişisel alanı dışında toplumsal hayatta varlığını, etkilerini arttırmaya yönelik her olumlu girişimin, planlama ve emeğin yanındayız. Kadının toplumdaki sıfatları çok etkili. Olduğu yerde, işinde başarısı eşinin de hayatına, çocuğunun da hayatına, ailesine, dostlarına ve topluma da açıkça yansıyor. Ticaretin Kadınları Platformu gibi girişimler bu nedenle çok önemli. Biz bu oluşumu bir bilgi sermayesi olarak görüyoruz. Buradan sorularına yanıt bulabilen kadınlarımız eminim daha birçok hayata dokunarak çok daha güzel işlere ve başarılara imza atacak. Kurumsal çatının gerekliliğine hep inanmış biri olarak, bu oluşumu her kadınımız için bir fırsat olarak görüyorum” dedi.